teisipäev, 20. oktoober 2015

Perekondlik õhtusöök, kana-tomatipasta ja kõrvits kõige lihtsamal moel

Ma pole veel nädalavahetuse teemadele jõudnud joont alla tõmmatagi, üritan seda siis täna teha. Pühapäeval käisime mu papsi juures õhtusöögil. Isa abikaasa Reet on väga hea kokk. Ja tal on väga kindel, äratuntav käekiri. Ta teeb alati rikkaliku salati, aeglaselt haudunud liha ning köögiviljadega pajaroa ja igasuguste lisanditega täiustatud riisi või kartulid kõrvale. No näiteks nagu siit näha: 












Noh ja siis muidugi veel ka see õunakook, mis siin ülal paistab. Küsisin temalt retsepte, aga selliseid asju tema ei kasuta juba aastaid :) - kõik käib tunde järgi, nagu kogenud kokale kohane. Siiski võib midagi tema stiilist kokku võtta.

SALAT koosneb alati erinevatest rohelistest salatitest, kurgist, tomatist, paprikast, viinamarjadest, tsitrusviljadest, pähklitest, seemnetest, feta juustust.

PAJAROOG sisaldab tavaliselt kas kana-, looma-, sea- või vasikaliha (pildil nimelt vasika oma) mis on ülipehmeks haudunud koos porgandite, porru, vahel ka kaalikate või muude köögiviljadega ning seentega.

LISAND juhul kui on tegemist riisiga, haarab kaasa jälle igasuguseid erinevaid köögivilju: brokolit, porgandit, maisi, paprikat jne, samuti puuviljatükke nagu näiteks ananass ja ka pähkleid (seekord kreeka omi). Riis on alati metsik, ehk siis mõnusa pähklimaitsega ja väga toitev tänu neile lisanditele.

KOOK on klassikaline isetehtud vale-lehttaignast õunakook. Reeglina pirukalaadne, vähemagus pirukalaadne amps.

Ühesõnaga tegemist on väga mitmekülgse menüüga - mulle nii meeldib, et toit on tugev, aga samas on väga maitsval moel kokku pandud kõik, mis tervislik (pekita liha, tume riis, lai variatsioon köögivilju, puuvilju ja pähkleid). 



Nüüd aga liigun edasi selle juurde, mida ma ise viimase paari päeva jooksul valmistanud olen. Ehk siis suurt ei midagi. :) Modifitseerisin veidi sama pastat, mille retsepti andsin edasi 18. oktoobri postituses: http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/search/label/lihtne%20kanapasta - nimelt lisasin sinna šampinjone ja ka üliküpseid värskeid tomateid, millelt koor eemaldatud - tulemus sai keelt alla viiv. Vahel tõesti kõige lihtsamates asjades peitub võlu.





Aga selle õhtu tegemised ei piirdunud sellega, vaid tundsin tungi pista ahju ka üks poolik (või oli ta veerandik) kõrvitsat. Mitte selline klassikaline oranz, vaid kollane. Lõikusin viiludeks, raputasin soola peale, niristasin ka oliiviõli ning küpsetasin ahjus grillreziimil ca 20 min. Siis kui välja võetud, riivisin peale muskaatpähklit (ma isegi ei tea, kas seda lisatakse kõrvitsale, aga tundus kuidagi sobilik ja hiljem tuli välja, et maitsebki koos hää), jahvatasin veidi musta pipart ja rohkem polnud seekord õnneks vaja.








Kommentaare ei ole: