teisipäev, 27. oktoober 2015

Haug ürdi-juustu kattega ja hernepesto

Mina tegin eile, ehk siis pühapäeval, haugi ürdi-juustu kattega ja kõrvale hernepestot. Kala retsepti panin ise kokku, hernepesto tarvis sain aga inspiratsiooni Margit Kirsipuu raamatust "Esimesed ampsud" - ehk siis nagu võib aimata on tegu lastetoitudele suunatud raamatuga, kust ma olen saanud ohtralt häid ideid ka terve pere jaoks. :)





Haug ürdi- juustu kattega hernepestoga


Haug

2 väiksemat või 1 suur haugifilee nahaga
50g riivjuustu
50g sinihallitusjuustu
2 spl värskeid ürte: peterselli, tilli, kressi
soola ja valget pipart
ca 2 spl seesamiseemneid 

Pesto

400 g pakk külmutatud herneid
50 g parmesani
1/2 dl oliiviõli


Keera ahi 175 või 180 kraadi juurde (olenevalt ahjust ja selle näitudest). Aseta kalafileed olenevalt pikkusest ja kujust väiksemasse ahjuvormi või suurele plaadile nahk allpool (võid ka vormi kergelt õlitada või küpsetuspaberiga katta, aga minul ei jäänud kinni). Raputa fileedele veidi soola ja valget pipart, puista ühtlaselt üle ürtidega ja seesamiseemnetega, riivjuustuga ning sinihallitusjuustu tükkidega. Jätsin täitsa suured tükid, kuigi tavaliselt pudistan sinihallitusjuustu väiksemaks. Kasutatav juust oli seekord lihtsalt üsna kõva ja kergesti lõigatav. Küpseta ahjus 15 min.

Pesto jaoks pane herned keevasse vette ja keeda kiiresti veidi pehmemaks (lase veel koos hernestega uuesti keema tõusta, siis keera pliit kinni ja lase hernestel niikaua podiseda, kuni keemisprotsess veel kestab). Nõruta herned, vala potti tagasi ning riivi potti nende juurde parmesan. Lisa ka oliiviõli ja püreesta kõik sauseguriga ühtlaseks. Segu võiks jääda veidi teraline ja pestolaadne.

Aseta püree (pesto) taldrikute keskele ja sellele ilus tükk kala juustuga. Head isu!



Kommentaare ei ole: