esmaspäev, 26. oktoober 2015

Kodune ja vürtsikas hakklihapizza

Minu elukaaslane Keijo on väga pirtsakas sööja (vabandust kallis, aga sa tead seda ise ka... :)). Kuid teatud kindlad minu valmistatud asjad talle sobivad ja samuti on tal paar enda toitu, mida ta järjepidevalt aeg-ajalt ise valmistab. Üks nendest on kodune pizza. See ei koosne klassikalisest itaalia pärmitaigna pizza-põhjast ning ka kate on ebatraditsiooniline, selles ei sisaldu näiteks tomatipasta ega -kaste. Aga see on sellegipoolest väga maitsev, üks tõeline comfort-food - paks, toekas ja suud õhetama panev. Seda tegi ta taaskord nüüd laupäeva õhtul.




Mehhikopärane hakklihapitsa


28-cm koogivormi jaoks


300 g Vilma õhukese pizzapõhja pulbrit
küpsetuspaberit
2 dl piima 
500 g kodust hakkliha
2 tomatit
200 g riivjuustu
15 g (pool pakki) Santa Maria Fajita maitseainesegu
maitse järgi soola


Sega piim ja pizzapulber korralikult läbi. Veidi tükke võib sisse jääda. Vooderda vorm küpsetuspaberiga ja määri tainas ühtlaselt vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 10 min. 

Samal ajal prae hakkliha hästi pruuniks ja lisa sellele maitseainesegu. Haki tomatid ja lisa ka need hakklihale. Tomatitest peaks vedeliku laskma enam-vähem välja aurustuda. Kui tunned, et Fajita segust ei piisa soolasuse andmiseks, lisa ka soola. Laota kate põhjale ja küpseta omakorda 15 min.

Lõpuks puista ka riivjuust pizzale ja küpseta veel 10 minutit, kuni juust on kenasti kuldpruuniks sulanud.

Kommentaare ei ole: