neljapäev, 12. november 2015

Kerges juustupaneeringus kanafilee ahjukartulitega



Kui Sul on kodus kartuleid, kreeka jogurtit, kanafileed ja mõnd head tugevamaitselist kõva juustu, siis on selline õhtusöök lihtsamast lihtsam. Tuleb ainult meeles pidada kana hommikul või hiljemalt lõuna ajal marinaadi panna.

Krõbedas juustus kanafilee 


3-le sööjale


400 g broileri sisefileed
300 g kreeka jogurtit
120 g kõva itaaliapärast juustu (mina kasutasin Valio Forte Superiore)
soola, pipart, karrit

Lisandiks ahjukartulid: soovi järgi kogus kartuleid, tugevamat temperatuuri kannatav õli (päevalille-, rapsi-, maisi- vms), sool. 

Vähemalt 4 h varem pane kanafileetükid kreeka jogurtisse marineeruma. Kui toiduvalmistamise aeg on käes, keera ahi 200 kraadi juurde ja koori ning tükelda kartulid. Minule meeldib ahjukartulid tihti tükeldada üsna väikesteks - keskmine kartul neljaks tükiks.

Võta kanatükid jogurtist ja mässi korraks köögipaberisse - tupsuta sellega, et see eemaldaks liigse jogurti. Siis nad jäävad täpselt parajal määral kleepuvaks ning võtavad riivjuustu ilusti enda külge. Pole vaja kasutada ei muna, jahu ega riivsaia. Enne paneerimist maitsesta kanatükid ka vähese soola ja pipraga (ära unusta, et juust on soolane). Patsuta kanadele ka maitseeelistuse järgi karripulbrit. Marinaadi jogurtit võid edaspidi kasutada mõnes toidus, aga kindlasti korralikult kuumtöödelduna! Näiteks mõnes vormiroas piima-muna segu asemel.

Riivi juust suurele taldrikule ja laota laiali. Pööra kanafileesid ükshaaval segus. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane kartulitükid kaussi, vala peale nii palju õli, et segades kõik kartulid oleks kaetud, lisa ka sool, sega ja pane ka kartulid kana juurde plaadile.

See, et paned kartulid ja kana koos ahju, eeldabki, et kartulid on lõigatud väikesteks (nagu pildil). Muidu nende valmimisaeg ei lange ühte.

Küpseta rooga ahjus vähemalt 25 minutit või kui tahad krõbedamat ja tumedamat koorikut, siis ka 30 min. Jutt käib siis jälle sellisest üsna keevalisest ahjust, nagu minul on. :) Igaüks tunneb kindlasti oma ahju ja vastavalt sellele ka timmib aegu ning temperatuure.

Kõrvale sobib täiesti maitsestamata kreeka jogurt ja näiteks kurgisalat või muu roheline kraam.


Kommentaare ei ole: