laupäev, 14. november 2015

Kookosekoogikesed banaani ja krõbeda seesamiga




Kuni nende pesakesteni olin nüüdseks katsetanud kolmel moel kookosjahust meelepäraseid küpsetisi luua ja siiani ükski nii väga ei meeldinud. Need siin on aga vägagi hõrgud. Ja loomulikult eeldab kookosjahu enda kaaslasteks pigem gluteeni- ja laktoosivabu komponente. Koogid näevad välja muffinilaadsed, aga kuna koostis ja tehnika muffinite küpsetamisest siiski veidi erineb, siis ma neid nii ei nimeta. Inspiratsiooni sain siit: http://divinehealthfromtheinsideout.com/2011/09/banana-caramel-sticky-buns/, kuid muutsin veidi koguseid ja ka katte komponente.


Kookosekoogid banaani ja seesamiga

12 koogikest


Koogid

1,5 dl kookosjahu
1 küps banaan
5 vabakana muna
1 dl mett
0,5 dl toatemperatuuril hoitud kookosõli
1 tl naturaalset vaniljeekstrakti
2 näpuotsatäit soola

Kate

1 dl seesamiseemneid
0,5 dl pehmet, kergelt voolavat mett
0,5 dl vedelat kookosõli
kaneeli peale raputamiseks

Säti ahi 200 kraadi juurde. Klopi lahti munad, purusta banaan, sega ja vispelda nende hulka ka kõik ülejäänud koogikeste komponendid. Kui mesi on tahke, siis sulata seda enne madalal temperatuuril. Sama saab ka teha kookosõliga, kui see juhuslikult pole jõudnud piisavalt toatemperatuuril seista.

Jaota tainas ühtlaselt 12 pesaga muffiniformi pesade vahel. Ära vooderda pesasid seekord paberist vormidega, sest siis tulevad koogikesed mõnusalt kleepuvad ja isuäratavad (katteained voolavad mööda külgi alla). Tõsi - vormi on küll tüütum pärast pesta. :)

Klopi kokku katte ained ja aseta lusikaga igale koogile vedelat katet. Siis pane ahju ja küpseta u. 20 min. Lase 2 min jahtuda ning siis kohe ürita pesakesed vormist kas suure lameda lusika, võinoa, väikese spaatli vms abil kätte saada. See eeldab teatud määral ka sepa käsi. :) Aseta restile lõpilikult jahtuma. Tarbimiseks ei pea täitsa maha jahutama, võivad ka olla mõnusalt soojad.




Kommentaare ei ole: