neljapäev, 19. november 2015

Kõrvitsapüree riisipiima ja mooniseemnetega

Kõik teevad muudkui kõrvitsasuppi. Aga mina teen seekord midagi tahedamat - kõrvitsapüreed. :) Mis on samas väga kerge, sest täielikult vegan, gluteeni- ja laktoosivaba. See siidine puder viib keele alla ja sellel on nii soolane ku magus alatoon. Supi asemel sai sellest püree väga lihtsal moel - läbi väikse viperuse, nagu kokanduses ikka tihti igasugu uued ideed sünnivad. Nimelt oli mul riisipiima veidi vähem kui arvasin ja seetõttu ei saanud lisada piisavalt vedelust. Oleksin ju võinud ka panna juurde ka mingit puljongit vms, aga siis oleks kadunud see nägemus, mis mul alguses sellest roast oli. 



Vegan kõrvitsapuder 


1/4 kõrvitsat
oliiviõli
1 sibul
1 küüslauguküüs
3 dl riisipiima
kookosõli
meresoola, musta pipart, kaneeli
mooniseemneid

Küpseta oliiviõliga üle niristatud ja vähese soolaga üle raputatud kõrvitsaviilusid 200-kraadises ahjus kuni 20 min või kuni need on pehmed (aeg sõltub viilude paksusest). Vahepeal prae tükeldatud sibul ja küüslauk wok-pannil või madalas laias potis kookosõlis kuldseks ning hauta pehmeks. Kui kõrvits on küpsenud, eemalda viljaliha koorte küljest ja pudista või haki tükid samuti potti. Lisa madalal kuumusel riisipiim ja kõik maitseained, lase hetkeks koos läbi podiseda. Lisa kõik maitseained. Siis võta tulelt ja saumikserda siidiseks püreeks. Siis serveeri ja raputa mooniseemned peale või lisa mooniseemned enne serveerimist püreesse  ning sega läbi. Olenevalt siis kui moonist lõpptulemust soovid. Ja ongi üks maitsev ja tervislik eine valmis.



Kommentaare ei ole: