reede, 18. detsember 2015

Forell Cheddar-juustu ja maisiga

See on üks ideaalne pika tööpäeva lõpetuse toit. Klaas valget veini, 20 min valmistusaega ja toitev ning tervislik roog väljubki ahjust.


Ahjuforell maisi ja juustuga


1 filee (4 portsjonit)


1 õhem forellifilee
150 g nõrutatud konservmaisi
1 suur küüslauguküüs
basiilikupastat või värsket hakitud basiilikut
Valio Cheddar juustu viile (minul kulus 7)
soola, veidi pipart

Säti ahi 200 kraadi juurde. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, aseta kala sellele nahk allapoole ja raputa sellele veidi soola ja pipart. Siis purusta lapiku noaga vastu lõikelauda küüslauk ning haki see maksimaalselt peeneks. Eelneva lapikuks vajutamisega saavutad intensiivsema maitseplahvatuse. Hõõru küüslauk koos basiilikupasta või hakitud basiilikuga kalale. Siis tõsta peale ka korralikult nõrautatud mais ja jaota see ühtlaselt. Kõige lõpuks kata juustuviiludega. Küpseta korralikult eelsoojendatud ahjus vähemalt 15 min (küpsetusaeg oleneb veidi kala paksusest).


Kommentaare ei ole: