kolmapäev, 13. jaanuar 2016

Hernepesto vol 2

Kuna olen suur leivaküpsetaja ja -sööja, siis nuputasin jälle mõnd mõnusat leivakõrvast lisandit. Ning otsustasin veidi täiustada oma millalgi varasemalt avaldatud hernepesto retsepti:
http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/search/label/hernepesto. Siis serveerisin seda väga lihtsal kujul kala kui põhiroa kõrvale. Hernepestot saab aga muuta ka toitvamaks ja lausa iseseisva roana, serveerides kõrvale näiteks värsket salatit või määridagi teda mõne pehme leivalise peale.


Toitev hernepesto


ca 550 g


400 g külmutatud rohelisi herneid
50 g parmesani või muud tugevamaitselist kõva juustu
1 spl Gourmet Gardeni basiilikupastat või peotäis värsket basiilikut
50 g kõrvitsaseemneid
0,5 dl oliiviõli, 
1 küüslauguküüs
sool, pipar

Keeda herned kiiresti läbi (lisa külmunud herned soolaga maitsestatud keevasse vette, lase uuesti keema tõusta ja siis panegi juba pliit kohe kinni ka. Las nad siis lõpetavad keemise veel paari minuti jooksul ning sellest piisab. Herned peaksid jääma ikka ilusad erkrohelised.

Riivi peene riiviga parmesan ja purusta küüslauguküüs. Purusta kõik komponendid üheskoos köögikombaini või sauseguriga ja ongi pesto valmis.

Kommentaare ei ole: