kolmapäev, 20. jaanuar 2016

Kiire mereannisupp

Käisime lapsega kelgumäel. Tulemuseks loomulikult punased põsed ja nina, elevil meel ja märjad riided. :) Mis siis sel puhul aitab? Aga loomulikult kuum supp. Ning tingimuseks muidugi see, et kiiresti peab valmis saama. Ja mina ei tahtnud teha traditsioonilist kartul + porgand + liha või kala suppi. Tegin hoopis üsna omamoodi mereannisuppi seentega. Tugeva maitsestusega ka. Minule maitses üliväga! Aga eelduseks on kindlasti, et ürtidest peab rosmariin maitsema ja karbid ning seened ja kala ka. :)


Argipäevane mereannisupp


ca 1,5 liitrit


2 väikest või 1 suur sibul
1-2 spl meelepärast õli
1 küüslauguküüs
1 loorberileht
1 tl kuivatatud rosmariini
1 tl kuivatatud peterselli
kuivatatud chillipulbrit maitse järgi
soola maitse järgi (olenevalt puljongi soolasusest)
1 ökoloogiline (ebavajalike lisaaineteta) köögivilja- või kalapuljongikuubik - mina ostsin nt köögivilja oma Selver Gourmet osakonnast
3 valge kala fileed
200 g külmutatud rannakarpe
kuni 200 g külmutatud seente segu (nt Rimis müüakse väga mitmest seeneliigist koosnevat külmutatud segu)

  1. Koori ja haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta esialgu sibul õlis kerge värvi saamiseni, siis lisa ka küüslauk, maitseained ja purustatud loorberileht. Kasuta suurt laia paksu põhjaga potti või kõrgete äärtega wok-panni, kus saadki kogu supi algusest lõpuni valmis teha.
  2. Lisa puljongikuubik ja vesi, lase kõik keema. Tükelda kalafileed ning lisa nii kala, külmutatud seened kui karbid kõik üheaegselt. Alguses jahutab see supi muidugi täitsa maha ja läheb aega enne kui see uuesti keema tõuseb, aga siis kui keemine on uuesti alanud, ongi õige aeg pliit kinni keerata ning lasta supil seal veel inertsist podiseda niikaua kuni keemine uuesti lõpeb (parim kaane all). 
  3. Kuna kala, eriti väikesteks tükkideks lõigatuna, on väga õrn, siis selline taktika on minu meelest õigeim, et kala mitte üle keeta.
  4. Serveeri soovi korral meelepärase tumeda koorikleivaga.


Kommentaare ei ole: