esmaspäev, 29. veebruar 2016

Tiramisu-juustukook (külmkapikook!)


Möödunud laupäeval toimus Jäneda lossis läbi kahe korruse koogikohvik. Läksin siis ka oma kahe ümmarguse vormitäiega. Ja veendusin, et oleks pidanud VÄHEMALT 3 korda sama suure koguse kaasa küpsetama. :D Kui mitte rohkem... Üritus toimus suusamatka "Presidendi matk" raames ja külastate hulk ületas tõesti kõigi osalejate ning ka korraldajate ootusi. Talveõhust näljased sportijad ja muidu uudistajad hakkasid ühtäkki hordides koogilette vallutama ja ka kaasmüüjad, kes olid end oluliselt ohtrama kaubaga ette valmistanud kui mina, võisid üsna varsti letilt vaid puru pühkida. :) Seega võis üritust lugeda kordaläinuks!


Minu poolt oli esindatud tiramisu-maitseline (ehk siis kohvi- ja šokolaaditäidisega) küpsetamata juustukook. Kõrvale pakkusin mõnusat kanget kapslikohvi. Mees oli kaasas ja assisteeris ning pildistas. :) Kooki kiideti ja ega ma muud ei vajanudki.

Kohal olid ka Arnold ja Ingrid Rüütel (ikkagi ju presidendimatk!) ning nii mõnedki teised prominentsed maiasmokad.


Tiramisu - juustukook


28 cm vorm


PÕHI:
  • 50 g taluvõid
  • 200 g Lu Digestive küpsiseid
  • 1 dl purustatud kreeka pähkleid
  • 1/3 tl jahvatatud ingverit
TÄIDIS:
  • 200 g piimašokolaadi
  • 75 g valget šokolaadi
  • 250 g naturaalset toorjuustu (nt Farmi)
  • 150 g Mascarpone toorjuustu
  • 2 g lahustuva kohvi pulbrit (täpselt 1 väike portsjonikotike)
  • 0,5 dl tuhksuhkrut
KAUNISTAMINE:
  • 100 g sama toorjuustu, mida kasutasid täidises
  • 1 dl Kreeka jogurtit
  • Kookoshelbeid, pähklipuru, soovi korral šokolaadipuru, terveid pekaanipähkleid või kreeka pähkleid (pekaanipähklid on veidi kallimad, kuid näevad koogil väga efektsed välja - veidi kohvioa moodi)

  1. Sulata või, purusta küpsised ja pähklid ning sega võiga.
  2. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, paigalda serv ning suru taigen vormi põhja ja servadele. Aseta korraks külma.
  3. Sulata täidise šokolaadid veevannil ning sega kuuma šokolaadi sisse kohvipulber. Sega korralikult lahustumiseni, lase veidi jahtuda ning mikserda kokku toorjuustude ning tuhksuhkruga kuni siidise massi saamiseni.
  4. Vala täidis vormi põhjale. Tõsta uuesti vähemalt kolmeks tunniks jahedasse.
  5. Mikserda kaunistuseks ettenähtud toorjuust jogurtiga kuni oled vabanenud tükkidest. Liiga kaua ja liiga võimsal režiimil ei maksa ka mikserdada, sest jogurti struktuur on õrn ja vajab hella kätt. Kata hangunud täidis seguga.
  6. Kaunista pähklite, kookoshelveste, pähklipuru ja soovi korral šokolaadipuruga (mina jätsin selle viimase ära).
  7. Hoia kooki külmas kuni serveerimiseni.



 


                     

Kommentaare ei ole: