pühapäev, 6. märts 2016

Oa-kikerherne supp


Olen seda suppi nüüd mitu potitäit teinud nende nohuste ilmadega ja otsustasin, et retsepti peab kindlasti jagama, kuna on tänuväärselt maitsev ja tervislik. Vegan veel pealekauba. :) Kiirversiooni puhul võib kasutada ka purgiube, aga ise leotatud ja keedetud kukuvad minu meelest mõnusama struktuuriga välja - nagu krõmpsumad ja mitte nii pehmed. Eks see sõltub keetmisajast ka loomulikult. Kui kasutad kuivatatud ube ja herneid, siis pane need eelmisel õhtul likku või siis sama päeva hommikul (kui kavatsed suppi valmistada õhtul).


Oa-kikerherne supp


2-liitrine pott


1 dl valgeid ube
1 dl kikerherneid
1 l vett
1 tl soola
3-4 kartulit
2 sibulat
1 suur oranž paprika
veidi oliiviõli köögiviljade passeerimiseks (kergelt praadimiseks)
1,5 l vett
1 ökoloogiline aedviljapuljongi kuubik
2 loorberilehte
1/2 tl kuivatatud rosmariini
1-2 küüslauguküünt
2 näpuotsatäit chillipulbrit
1 dl meelepärast tomatikastet või -püreed (parim oleks igasuguste lisanditeta)
2 spl hakitud päikesekuivatatud tomateid
kaunistamiseks ja maitsestamiseks värsket tüümiani ning peterselli
musta pipart, vajadusel soola

Leota ube ja kikerherneid üleöö või üle päeva külmas vees. Seejärel keeda neid eraldi liitris vees vaiksel tulel kuni 45 minutit. Kalla vesi ära.

Koori kartulid ja sibulad, puhasta paprikad ning küüslauk. Haki köögiviljad ja prae kergelt õlis panni peal läbi. See annab supiköögiviljadele lisamaitset. Võid ka teha seda suure supipoti põhjal ning jätkata supivalmistamist sama potis. Lisa ka hakitud päikesekuivatatud tomatid.

Lisa köögiviljadele vesi, puljongikuubik ja kõik maitseained, välja arvatud kaunistamiseks mõeldud. Keeda u.10 minutit. Lisa eelnevalt keedetud oad ja tomatipüree ja lase uuesti keema. Keera kuumus maha ja lisa ka maitse järgi pipar ning sool (kui on vaja). Kaunista värskete ürtidega.



Kommentaare ei ole: