teisipäev, 6. september 2016

Algava külmema aja supp ja igasuguseid uudiseid

Supiretsepti toon välja allpool, kõigepealt aga toon kiirkorras välja, mis siis vahepeal põnevat juhtunud on. :) Esiteks - minust sai Tordimeistrite Liidu Liige. Natuke naljakas sellest siin hapukapsasupi võtmes kirjutada :D, aga no sööma peab ju ka, mitte ainult magusat vaid ka midagi tõhusamat ja no... ei jõudnud varem postitust teha ning edasi lükata seda ka enam ei tahaks. Olen 99% alustaja alles ja seda enam väga uhke ja tänulik selle uue tiitli üle. Ennekõike motiveerib see tegema oma tööd eriti korrektselt ja hästi! Infot Liidu kohta leiab siit: http://www.tordimeistriteliit.ee/.

Teised tehtud tegemised, millest eriti viimane andis suvehooajale mõnusa ilusa-ilmalise lõpupaugu, olid minu enda kodukoha Peetri kodukohvikute päev, mis kulges stressivabalt koduukse kõrval ja Uue-Maailma Tänavavestival (http://www.tanavafestival.ee/), mis oli sel aastal ikka juba mõõtmetelt varasemaid pika puuga ületav. Kõik koogikesed said müüdud, inimesed olid ilusad, head ja õnnelikud ning tuul tahtis telgi minema viia. :D



Ja nüüd siis supist ka...


Hapukapsasupp ohtra sealihaga (ilma kruupideta)


ca 2 l pott


400 g porganditega kapukapsast
400 g sea kaelaliha
mõned porgandid
mõned kartulid (mõlemaid olenevalt kui paksu suppi soovid)
Maitseaineid: musta pipart, soovi korral loorberit, vajadusel soola (kui hapukapsastest seda piisavalt ei eraldu)

Aja suured lihatükid külma veega keema, riisu vaht ära ja lisa kapsas. Hauta tunnike ning siis hakka vaikselt koorima ning tükeldama kartuleid-porgandeid. Lisa ka need ja keeda kokku vähemalt 1,5 h. Võta liha välja ja lõika väikesteks tükkideks. Lisa supi sisse tagasi. Kui Sa väga liharikast suppi ei soovi, siis võid osa lihast jätta näiteks mõnusaks külmaks võileivakatteks vms. Serveeri soovi korral hapukoorega ja koduse rukkileivaga (minul oli endaküpsetatud leib, aga soovitan väga näiteks Põhjaka leiba!)




Kommentaare ei ole: