esmaspäev, 19. september 2016

Peedi-kaalika salat juustu ja küüslauguga



Nagu ka eelmises kapsasupi ja varasemas kõrvitsasupi postituses, jätkaks sügiseselt värviliste köögiviljade temaatikaga. Klassikaline peedi-küüslaugu-juustu salat maitseb mulle väga. Aga kõiki lemmikuid saab aeg-ajalt huvitavamaks muuta. Kuna tellisin jälle portsu talukaupa Pihlaka Talust, siis seekord lisasin salati tõhustamiseks ka riivitud kaalikat, maitsestamiseks kasutasin mädarõika-majoneesi (Salvest) ning lisasin ka Apetina Classic kreemjuustu lisaks tavalisele riivjuustule. Väga mõnna sai. Serveerisin seda esimesel õhtul küpsetatud kanakintsude kaaslaseks, teisel päeval panin aga kuhilaga lihtsalt võileiva peale. :)

Peedi-kaalika salat


Võrdsetes osades mahepeeti ja -kaalikat (kasutasin 500 g + 500 g)
ca 150 g riivjuustu (kasutasin tavalist Eesti Juustu)
Pool purki (ca 150 g) Salvesti mädarõikamaitselist majoneesi
1 küüslauguküüs
Maitse järgi soola - ole ettevaatlik lisamisel, komponendid on juba soolased
Tahkemat soolast kreemjuustu (Apetina) 
Kõrvitsaseemneid (võid kergelt üle röstida)

Pese peet ja kaalikas ning lõika need suurteks tükkideks (ära koori eelnevalt). Pane külma veega keema, nii et vesi kataks köögiviljad vaevalt, keema tõusmisel maitsesta vesi soolaga. Keeda vaiksel tulel ca tunnike aega, kuni kahvliga katsudes tükid tunduvad pehmed. Võid ka veidi kõvemaks jätta vastavalt maitseeelistusele - riivida saab neid ikka.
Lase köögiviljadel jahtuda, siis koori väga väikese vaevaga ning riivi jämeda riiviga. Vajuta värske kooritud küüslauk noaga lapikuks, et sellest eralduks mõnusad mahlad ja nüüd juba tükelda peeneks. Lisa peedi-kaalika segule koos riivjuustu ja majoneesiga. Kreemjuust ning seemned pudenda kas serveerimisel salatile (see oli variant, mida kasutasin mina) või kui soovi veelgi toitvamat salatit, sega endale sobiv kogus salatisse sisse.







Kommentaare ei ole: