esmaspäev, 26. september 2016

Tofukattega ahjulõhe


Eelmises postituses kirjutasin tofust magusas võtmes, tavapärane on aga tofut ju kasutada tegelikult soolastes toitudes. Tofu on tihtipeale millegi menüüst vältida soovitava tervislik alternatiiv. Näiteks piimatoodete ja juustu. Lõhe juustukattega on aga omakorda üsna koduselt klassikaline roog. Siinkohal saabki asendada juustu lahjema taimse kattevariandi - tofuga. Mina kasutasin Loodusväe uut chillimaitselist tofut ja tulemus sai väga hea. Tambitud kartul või mõni salat kõrvale. Vaatama peab ainult, et õrna lõhet üle ei küpsetaks, sest vintske kala rikub igasuguse kalaroa. 

See roog on gluteeni- ja laktoosivaba.

Lõhefilee tofukatte all


2-3 portsjonit


500 g lõhefileed
100 g tofut
sidrunit
soola, pipart
kartuleid
mahepuljongi kuubik
extra virgin oliiviõli

Aseta lõhe vormi, raputa üle soola ja vähese pipraga. Piserda lõhele heldelt sidrunimahla. Riivi tofu ja puista paksu kihina lõhele. Küpseta lõhet max 175 kraadises ahjus 15-20 min (jälgi küpsusastet aeg-ajalt, see sõltub suuresti ka lõhetüki paksusest). Koori ja keeda kartulid, kasutades mahepuljongikuubikut (nt köögivilja). Ära puljongit ära viska, vaid valmista selle abiga kartulipüree. Tambi kuumad kartulid vähese puljongiga pudruks, lisa maitse järgi oliiviõli ja vispelda segu kohevaks. Selleks ajaks peaks lõhe juba olema ahjust välja tulnud. Serveeri ja naudi tervislikku toitu!



Kommentaare ei ole: