pühapäev, 30. oktoober 2016

Riisivahvlid kookosvahukoorega - vegan, gluteenivaba, suhkruvaba, mahe!


Olen riisileibu enda jaoks alati kuivadeks käkkideks pidanud. Nüüd aga avastasin sellised, mis minu arvamuse kaugelt kummutasid. Krõbedad ja maitsekad, lisaks veel mahetoorainest. Tootja tegelikult nimetabki neid hoopis riisivahvliteks. Tekkis soov nendele kohe miskit hõrku, aga tervislikku vahele panna. Selleks sobib ideaalselt vegan-vahukoor. Mis on tehtud ei millestki muust, kui vahustatud kookospiimast või -koorest. 

Kookospiima purk tuleb vaid üle öö külmas hoida, siis avada ning lusikaga pealt tahke koor ära kraapida (alla jäänud vedelikku saab hiljem teistes toitudes kasutada). Vahustada koort nagu tavalist vahukoort, lisada vahustamisel maitseks kas vaniljet, mett või steviat. Ka kakaopulbrit võib lisada, et tekiks šoko-maitseline kookoskreem. Hästi sobib maitsekooslusega ka banaan. Mina kasutasin neid kõiki (välja arvatud magustajaid, sest kookospiimal on loomulikult magus maitse) ja toppisin melissilehti ka veel kaunistuseks juurde. :) Mahedaid loomulikult. 


Lisa valmis kreemi riisivahvlite või mis iganes krõbeleibade või küpsiste vahekreemiks või pane lihtsalt peale, teist vahvlit katteks asetamata. Või söö lusikaga kausist. :)

Riisivahvlid kookos-vahukoorega


6 riisileivakest või -vahvlit
400 g purk kookoskoort või -piima
vaniljet, steviat või mett maitse järgi
1 viilutatud banaan
soovi korral 1 tl naturaalset kakaopulbrit

Vahusta kookospiim või -koor maitseainetaga või kakaoga selliselt nagu postituse alguses kirjeldatud ning kata sellega 3 leivakest. Pane soovi korral peale õhukesed banaaniviilud. Kata teise vahvliga. Söö kindlasti kohe, et leivake läbi ei imbuks! Kuigi minul ühega nii juhtus, mis seisma jäi ja olgem ausad, ta oli ikka sellisel pehmel kujul ka väga hea. :)







Kommentaare ei ole: