esmaspäev, 5. detsember 2016

Mahe vegan purukattega jõuluvorm


Sukeldume jõulumeeleollu. :) Ja seda ikka mahedalt ning veganilt. Nagu mul kombeks, sai jälle palju Loodusväe tooteid kasutatud. Teraviljad, tofu ja mu kõigi aegade lemmiktoode mahe kookosõli.


Purukattega jõuluvorm tofutäidisega


1 väiksem vormitäis


TÄIDIS:
ca 400g kirsi- või mustikamoosi 
1 spl täistera mannat
1 spl nisukliisid
kaneeli
veidi kookosrasva vormi võitamiseks

PURUKATE:
1,5 dl täistera kaerahelbeid
1,5 dl täistera nisujahu
270g maitsestamata värsket tofut
meresoola või himaalaja soola
1 spl muscovado, demerara või mõnd muud rafineerimata suhkrut
kaneeli
tšillihelbeid
3 spl extra virgin kookosõli

Säti ahi 175 kraadi juurde ülevalt-ja-alt režiimiga. Sega moos manna ja kliidega, et põhi ei muutuks liiga voolavaks. Võita vorm. Aseta moosisegu vormi ja raputa peale kaneeli.

Haki tofu ja siis purusta tükid omakorda kahvliga. Aseta pudi moosisegule. Sega eraldi kausis kaerahelbed, jahu, kaneel, tšilli, suhkur ja sulatatud vedel õli. Sega ühtlaseks. 

Raputa puru moosile ja suru õrnalt kokku. Küpseta vähemalt 30 min, aga kui on näha, et pealt pole selleks ajaks üldse pruunistunud, siis võid veel 5-10 min 200 kraadi juures ka üle küpsetada.

Serveeri soojalt meelepärase jogurtiga või kui tahad täitsa vegan rooga, siis näiteks vahustatud kookoskoorega või sojajogurtiga.







Kommentaare ei ole: