pühapäev, 19. märts 2017

Kookospiimatrühvlid - vau-efektiga maitseelamus



Küllap nii mõnelgi on kogemus sellega, et kui liiga palju rammusaid ja hõrke šokolaadikomme süüa, siis kipub süda pahaks minema. Aga mitte nende trühvlitega siin. Kuna nad on täielikult taimsed (100% vegan ei saa nende kohta öelda, kuna terve koguse peale on ka 2 tl mett lisatud), siis ilmselt tänu sellele ka kergemad omastada ning seedida - ja isegi kui sööd neid palju, siis tekib pigem hea kui halb enesetunne. Tume šoks on ju teada-tuntud looduslik antidepressant. ;) Kasutatud on orgaanilist kookospiima ja extra virgin kookosõli, nagu mul juba pikemat aega ikka kombeks.

Tumeda šokolaadiga sobivad suurepäraselt krõbedad mahedad marjakrõpsud, minul on seekord kasutusel mustsõstra omad. Ja kuna mul oli külalisi oodata, siis lisaks trühvlitele läks lauale ka vana hea cheesecake, mille retsepti leiad siit (ainult, et kasutatud on maasikaid ja koogi peal, mitte sees): http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/search/label/vaarika-%20valge%20%C5%A1okolaadi%20toorjuustukook.

Mina olen õppinud trühvleid tegema nii, et segatakse kokku erineva kakaosisalduse protsendiga tumedaid kvaliteetšokolaade, aga ausalt öeldes pole siiani selle poindist veel aru saanud - minu meelest võiks kasutada ka ainult kõige tumedamat ja seega parimat šokolaadi. :) Selles retseptis jäin siiski segamise juurde.



Kookospiimatrühvlid šokolaaditükkidega


25 tk


150 g vähemalt 50% kakaoisaldusega piimavaba šokolaadi
75 g vähemalt 60% kakaoisaldusega piimavaba šokolaadi
1,5 dl orgaanilist kookospiima (loksuta enne purgi avamist korralikult)
2 tl mett
25 g orgaanilist neitsikookosõli
50 g võimalikult tumedat kvaliteetšokolaadi (ideaalne oleks lausa 90%, aga sobib ka alates 70%)
Katmiseks kakaopulbrit

Kui kasutad tavalisi šokolaaditahvleid, mitte spetsiaalseid nibse, nagu minul pildil, siis murra  2 esimest retseptis toodud šokolaadi esmalt väiksemateks tükkideks, pane šokolaadid ühtekokku kaussi. Soojenda kookospiim koos meega 40 kraadini ja vala šokolaadile. Sega vispliga kuni täieliku sulamiseni. Lisa ka eelnevalt pliidil või mikroahjus vedelaks sulatatud kookosõli ning klopi mass ühtlaseks ning läikivaks. Lase toasoojas jahtuda.

Haki kõige tumedam šokolaad väikesteks tükkideks. Nibside puhul ei pea nendega midagi tegema - need lähevad sisse nii nagu nad on. Kui mass on täielikult jahtunud, sega šokolaaditükid või -nibsid massi hulka. Lase segul külmkapis paar tundi hanguda ja siis vormi teelusika abil kätega veeretades väikesed pallid. Veereta neid kakaopulbris, mis on eelnevalt taldrikule laotatud. Hoia valmis palle külmas, kuid võta enne serveerimist pool tundi varem toatemperatuurile, et maitsed tuleksid rohkem esile.






Kommentaare ei ole: