kolmapäev, 5. aprill 2017

Mustika-banaani-chia jogurtijäätis


Kuna Valio Alma on oma tootearenduses läinud loomulikku teed pidi ja vähendanud ühes oma armastatuimas jogurtis valge suhkru sisaldust, muutmaks seda tervislikumaks, siis otsustasin omalt poolt ideed veelgi laiendada. Lisades banaani, vahukoort ja muid meelepäraseid lisandeid ja nähes minimaalselt vaeva, saab suurepärase jogurtijäätise. Jäätisemasina kasutamine on muidugi boonus, aga pole sugugi oluline.


Mustika-banaani jogurtijäätis chia seemnetega


 1 kg jäätist


1 tk 380g tops Alma klassikalist mustika-banaani jogurtit
200 g vahukoort
1 küps suurt banaani
200 g külmutatud mustikaid
0,5 dl chia seemneid + veidi peale riputamiseks
0,5 dl agaavisiirupit või vedelat mett (võib ka ära jätta)
meelepärast küpsise- või pähklipuru peale riputamiseks


Vahusta koor tugevaks vahuks. Püreesta saumikseriga banaanid. Sega kõik komponendid, välja arvatud kaunistamiseks mõeldud purud ja seemned liigse kloppimiseta vispliga kokku. Ära võta mustikaid eelnevalt toatemperatuurile sulama, vaid lisa pigem otse külmast. Kasuta segamiseks võimalikult ümara põhjaga kaussi, et ka hiljem oleks vispliga mugav segada, kui segu juba külmuma hakkab. Aseta kauss sügavkülma ja sega põhjalikult läbi iga tunni aja tagant (umbes 4 korda). Kui jäätisemasinat kasutad, siis seda etappi muidugi pole vaja ja masin teeb ise töö ära.


Serveeri võimalusel läbipaistvates nõudes, sest jäätis näeb väga ilus välja, eriti tänu mustikatäppidele, mis mahla välja andes veidi laiali valguvad. :) Pudista pinnale chia seemneid ja muud meelepärast (nt täistera küpsisepuru). Lase veidi mõnusaks pehmeks sulada, et jäätis söömisel poleks päris jäine.









Kommentaare ei ole: